Elfstedenroute Friesland - 253 km - 1 week of langer

Geschikt voor motorjachten tot 2,50m doorvaarthoogte. Niet geschikt voor beginners.

Het varen van de gehele Elfstedenroute is voor velen een langgekoesterde wens. De route was voor watersporters al grotendeels bevaarbaar. Het gedeelte tussen Berltsum (Berlikum) via Bartlehiem naar Leeuwarden bleef echter een lastig stuk. Deze ‘hel van het Noorden’ werd een soort ‘droom van het Noorden’: wat zou het mooi zijn als ook dit laatste deel van de Elfstedenroute te bevaren was!

Vanaf de zomer 2013 is deze droom werkelijkheid geworden. Dankzij uitgebreide werkzaamheden in de afgelopen jaren is de Noordelijke Elfstedenvaarroute klaar om watersportliefhebbers te verwelkomen. Dit deel is bevaarbaar voor boten met een diepgang van 1.30 meter en een doorvaarthoogte van ongeveer 2.40 meter. Zo kunnen ook zij de finish op de Bonkefeart halen.

Terherne, Sneek, IJlst, Heeg, Woudsend, Sloten, Balk, Woudsend, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Witmarsum, Harlingen, Franeker, Berlikum, Oude Leije, Bartlehiem, Burdaard, Dokkum, Burdaard, Bartlehiem, Aldtsjerk, Leeuwarden, Sneek, Terherne

Download: Kaart Elfstedenroute
Bekijk: Kaart Elstedenroute in Google Maps

linde1
elfstedenroute